jueves, 2 de abril de 2015

Comença el treball

Vam començar aquest treball el dia 5 d'octubre. Ja havíem provat abans el funcionament de les càmeres, però mai a Palafrugell. Per aquest primer dia vam triar de posar-les a un bosc que es troba al costat del camí vell de Tamariu. Era molt a prop de l'escola i la veritat és que no esperàvem trobar gaires animals. De fet, en Pau encara tenia dubtes de que arribéssim de a veure algun cosa perquè ell no havia fet servir les càmeres abans i no es podia imaginar què podria sortir. Però després de 5 dies, aquest va ser el resultat:

El primer animal del nostre treball, un gat (Felis catus) que va flairar l'esquer



I el mateix gat unes hores després, quan la va ser de dia



Però després vam tenir la primera sorpresa!

Una guineu (Vulpes vulpes) que primer es va acostar a la càmera


Una estona més tard, ja es va acostar al tronc on havíem posat l'oli


Després d'aquestes primeres imatges vam aprendre que és possible trobar animals molt a la vora del poble. I també que no caldria posar les càmeres una mica més lluny del lloc on pensem que passarà l'animal. Sempre cal aprendre i millorar. Però les sorpreses no van acabar aquí. Dies més tard, la segona càmera va poder fotografiar una nova espècie.

Un senglar (Sus scrofa) que era tan gros que no va poder sortir tot ell a la fotografia


El dia que vam posar les càmeres a aquest bosc també vam veure rastres d'altres animals, com excrements de conill o pinyes rossegades per esquirols. Però no vam poder fotografiar cap d'aquestes espècies. Això ens va fer pensar que no podem afirmar que encara que no hagin estat fotografiades, no podem dir que no hi siguin. Potser és que són molt escasses o que noten la nostra olor quan posem les càmeres. O potser l'esquer que fem servir no és una olor que els agradi. Ho haurem d'investigar i provar diferents coses. Però, de moment, vam estar molt contents de com començava el nostre treball.





No hay comentarios:

Publicar un comentario