jueves, 26 de marzo de 2015

Calella

A finals de novembre vam deixar Llofriu i vam posar les càmeres a uns boscos que es troben molt a prop de Calella. Aquestes pinedes són molt visitades per la gent que passeja, va a buscar bolets (estàvem enmig de l'època dels bolets) o fins i tot per recollir pinyes. No sabíem si podríem trobar algun animal doncs es tracta d'una zona amb moltes cases al seu voltant.

El primer animal va ser una parella de merles. Hem fotografiat també molts ocells durant el treball: merles, tords, pit-roig, tudons... Però finalment només hem estudiat els mamífers.

Merla (Turdus merula)


Un dels animals més freqüents en aquesta zona ha estat la geneta. També a molts altres punts de Palafrugell. És molt desconeguda per la seva activitat nocturna, però en realitat la podem trobar a gairebé tots els boscos estudiats. El seu nom té un origen molt simpàtic. És un animal originari de l'Àfrica (això vol dir que aquí seria una espècie introduïda). Va arribar amb els àrabs, durant el segle VIII. La tenien com animal domèstic, per menjar ratolins tal i com ara nosaltres tenim els gats. I era normal veure un home portant la seva "mascota" dalt del cavall i d'aquí el nom de "geneta".

Geneta (Genetta genetta)




També hem pogut fotografiar uns quants gossos que potser acompanyaven els seus amos durant una passejada.


Aquest senglar va decidir descansar una mica davant de la càmera. Aquí podeu veure com jeu durant uns minuts i després marxa.

Porc senglar (Sus scrofa)






Per últim us ensenyem un vídeo on podeu veure bé els moviments de la geneta. I, per cert, seguim sense trobar cap conill.






No hay comentarios:

Publicar un comentario